Dit is hoe pistachenoten jouw gezondheid een boost geven!

Dit is hoe pistachenoten jouw gezondheid een boost geven!

Pistachenoten zijn een uitstekende keuze als je een gezond leven wilt leiden. Wist je dat het opnemen van pistachenoten in je dagelijkse voeding het risico op overlijden door kanker, hart- en vaatziekten en aandoeningen aan de luchtwegen kan verminderen? Bovendien zijn ze een goede bron van eiwitten, met name voor vegetariërs en veganisten, en hoef je dus niet eens veel van de boterachtige noten te eten om er de vruchten van de plukken. Laten we eens kijken hoe het regelmatig eten van pistachenoten een fantastisch onderdeel kan zijn van een gezond leven. 

  • Pistachenoten beschikken over een hoog gehalte aan antioxidanten

Zoals je misschien al weet, zijn antioxidanten van vitaal belang voor jouw gezondheid. Pistachenoten zijn een van de rijkste noten als we het hebben over antioxidanten. Ze bevatten grote hoeveelheden luteïne en zeaxanthine, die onder meer de gezondheid van de ogen kan bevorderen. Bovendien voorkomen ze celbeschadiging en spelen ze een sleutelrol bij het verminderen van het risico op ziekten zoals kanker.

 

Daarnaast is het goed om te weten dat de antioxidanten in pistachenoten gemakkelijk in de maag worden opgenomen. Dit zorgt ervoor dat de kans groter is dat ze tijdens de spijsvertering worden verteerd, zodat jij kan genieten van de gezondheidsvoordelen. 

  • Pistachenoten bevorderen een gezond cholesterolgehalte

Pistachenoten bevatten maar liefst 13 gram vet per portie, waarvan het overgrote deel afkomstig is van enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten die heel goed zijn voor je hart. Dit betekent dat het toevoegen van pistachenoten aan een gezond dieet het gehalte aan slecht cholesterol kan helpen verlagen. Ga je dus volgende keer dus noten kopen bij de Kruidenbaron en wil je vriendelijk zijn voor je hart, zorg er dan voor dat je een paar ons pistachenoten bestelt!

  • Laag in calorieën maar hoog in proteïne

Hoewel je misschien werd gegrepen door de hoge hoeveelheden aan vetten in pistachenoten, betekent dat niet dat je je veel zorgen hoeft te maken over de lijn met het regelmatig eten van deze verrukkelijke noten. Vergeleken met de meeste noten bevatten pistachenoten namelijk een stuk minder calorieën en juist meer eiwitten. Daarnaast zijn ze ook rijk aan essentiële aminozuren, welke als essentieel worden beschouwd omdat het lichaam ze niet zelf kan produceren, zodat ze alleen uit voedsel moeten worden verkregen.

  • Pistachenoten zijn uitstekend te combineren met andere voedingsmiddelen 

Natuurlijk wist je al dat een gevarieerd, gebalanceerd dieet aan de basis ligt van een gezond leven. Dat komt goed uit, want pistachenoten zijn uitstekend te combineren in talloze recepten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van gemalen pistachenoten aan brooddeeg om het een grovere textuur te geven met extra eiwitten. Ben je een zoetekauw, maar wil je toch een vrij gezond toetje? Gehakte pistachenoten kun je gemakkelijk mengen of strooien over desserts zoals ijs, pudding en gebak. Daarnaast zijn ze een geweldige toevoeging om extra smaak aan te brengen in een salade. Je kunt gedopte pistachenoten zowel heel als fijngehakt over sla of rucola strooien. Pistaches zijn een unieke combinatie met olie en kruiden om een romige saladedressing te maken. Ben je op zoek naar de beste specerijen voor de beste salade? Dan kun je gemakkelijk online kruiden kopen bij de Kruidenbaron, en deze samen bestellen met jouw selectie aan noten! 

de-lekkerste-lekkernijen-om-mee-te-nemen

de-lekkerste-lekkernijen-om-mee-te-nemen

In het weekend is het heerlijk om met je partner of gezin op pad te gaan. Wanneer je wilt gaan picknicken is het wel belangrijk dat je een goede voorbereiding treft. Zo dien je na te denken over welk eten je meeneemt en dat is alles behalve makkelijk. Er is namelijk erg veel lekker, maar wat kan je makkelijk meenemen en waar gaat nou je voorkeur naar uit?  

Neem fruit mee

Wanneer je wilt gaan picknicken is het sterk aan te raden om fruit mee te nemen. Hierbij kun je denken aan druiven, maar ook aan appels. Zorg er wel voor dat het fruit niet onder in de picknickmand ligt want dat maakt het minder lekker.  

Koud eten en drinken meenemen met een koelbox

Een andere echte aanrader voor een picknick is een koelbox. Zo kun je in een koelbox diverse soorten eten en drinken meenemen. Kijk daarom of je een koelbox thuis hebt staan, of schaf er eentje aan. De kosten van koelboxen zijn tegenwoordig erg laag.  

Lekkere hapjes en koud drinken

Als je een koelbox hebt gevonden is het erg prettig om hier drinken in te leggen. Vooral op een zomerse dag na een lange fietstocht is het prettig als je een koel flesje drinken kan pakken. Naast het drinken kun je ook hapjes meenemen in de koelbox. Hierbij kun je denken aan typische Hollandse hapjes zoals kaas en worst, maar ook aan tapa’s. De keuze hangt sterk af van je persoonlijke voorkeur en de grootte van de koelbox. Zo kun je met een kleine koelbox maar een beperkte hoeveelheid hapjes meenemen. Als je met een klein aantal mensen gaat, vormt dit geen probleem. Als je daarentegen met een grote groep gaat is het prettig als je een grote koelbox of meerdere koelboxen hebt. In de koelbox kun je bijvoorbeeld heerlijke rose wijn meenemen.

Voeding die je tanden niet schaadt

Voeding die je tanden niet schaadt

Heb je regelmatig last van tandplak? Dan is het belangrijk deze zo goed mogelijk te verwijderen zodat je tanden netjes schoon worden en er geen plak meer achterblijft. Een teveel aan plak wordt namelijk door calcium en fosfaat uit je speeksel omgezet in tandsteen. Een teveel aan tandsteen kan op zijn beurt dan weer leiden tot allerlei andere mondproblemen. 

 

Mogelijke gevolgen van tandsteen

Tandsteen kan leiden tot parodontitis, waarbij de tanden steeds losser in het tandvlees komen te staan en tevens gingivitis tot gevolg hebben, waarbij je een ontsteking van het tandvlees hebt. Daarnaast kan tandsteen extra gaatjes in je gebit veroorzaken, een slechte adem geven en een vieze smaak in de mond tot gevolg hebben. Tandsteen kan op elke plek in je gebit voorkomen en het is vooral zaak de vorming ervan zoveel mogelijk te voorkomen. 

 

Waarom krijg je last van tandsteen? 

De belangrijkste factoren die bijdragen aan de vorming van tandsteen zijn de volgende: roken, ouderdom, hardheid van het water, PH-waarde van je mond, erfelijkheid, stress en vooral niet te vergeten: onvoldoende of niet op de juiste manier je gebit en de rest van de mond schoonhouden. Als je dit niet doet, is de kans op plak die tot tandsteen leidt nog groter. Je mond goed reinigen betekent dus niet enkel je tanden poetsen, maar flossen, spoelen met mondwater en je tong en tandvlees schoonhouden horen er ook bij. 

 

Vermijd bepaalde soorten voedsel zodat je gebit gezond blijft

Bepaalde soorten voedingsmiddelen kunnen ervoor zorgen dat je meer last hebt van tandsteen. Denk hierbij aan zuurhoudende producten zoals sap, fruit of wijn. Ook producten waar veel suiker en koolhydraten inzitten kunnen meer tandsteen veroorzaken. Het is dus zaak bepaalde voedingsmiddelen te vermijden, mede omdat ze niet gezond voor je zijn en plak veroorzaken. Kies bijvoorbeeld vaker water in plaats van sap of frisdrank en vermijd voedingsmiddelen waarin veel suiker zit. Zo kun je zelf al veel mondproblemen voorkomen en gezonde voeding is tevens beter voor je algehele gezondheid. 

 

Wat kun je zelf doen als je veel last van tandsteen hebt? 

Nu kun je zelf al aardig wat doen om de vorming van tandsteen tegen te gaan maar de meeste mensen hebben er toch nog regelmatig last van. Ga je naar de tandarts voor controle? Dan kan hij of zij tandsteen verwijderen voor je. Heb je er dan nog veel last van? Dan is zelf tandsteen verwijderen mogelijk met een speciale kit waarin tandsteenhaakjes zitten waarmee je op een zachte doch efficiënte manier tandsteen wegkrabt. Zorg ervoor de vorming zoveel mogelijk te voorkomen. Eet en drink zo gezond mogelijk, rook niet en zorg altijd voor een goede mondreiniging. Dit betekent niet alleen regelmatig poetsen met een goede tandpasta, maar ook reinigen tussen de tanden, je tong en tandvlees schoonhouden en spoelen met mondwater. 

Hoe ouder de wijn hoe beter?

Je hebt het vast wel eens gehoord “oude wijn is beter van smaak”. Zo zijn er vele trotse eigenaren met een mooie gevulde wijnkelder. Hierin bewaren ze hun wijn totdat ze naar hun idee oud genoeg zijn. Volgens hen zouden de wijnen beter van smaak zijn naarmate ze ouder worden. Zo betaal je vaak ook meer voor een oudere en rijpe wijn dan voor een wijn die nog jong is. Maar is een oudere wijn ook daadwerkelijk lekkerder? Daar gaan we jou in dit artikel antwoord op geven.

Wijn bewaren

Zelf heb je misschien ook wel wat wijn thuis liggen in de hoop dat ze beter gaan smaken naarmate de jaren. Maar kan dit met elke wijnsoort en wordt het er ook smaakvoller van zoals gezegd wordt? Er zijn in totaal een stuk meer wijnen die niet tegen het rijpen kunnen dan wijnen die er beter van worden. Slechts 3 procent van de totale markt kan tegen het rijpen. Dit is een heel laag aantal en zo moet je er dus goed opletten hoe lang jouw wijn bewaard kan worden. Helaas wordt dus niet alle wijn beter van smaak naarmate ze ouder worden. Maar er zijn ook een aantal wijnen die wel langer bewaard kunnen worden. Wijn bewaren of direct consumeren? Daar gaan wij jouw antwoord opgeven in dit artikel.

Kan je jouw wijn bewaren?

Kijk eens naar het etiket van jouw wijn daarop is al vaak veel van af te lezen. Vele witte wijnen moeten helaas toch echt wel binnen 2 jaar worden opgedronken. Vind je dit een korte tijd? Ga dan niet voor een rosé wijntje want die moeten helaas al binnen een jaar vaak gedronken worden. Dit is in tegenstelling tot een rode wijn, deze kunnen vaak wel tot 4 à 5 jaar bewaard worden. De volgende rode wijnen zijn een uitzondering: een top barolo, een top pinot noir of een top rioja. Ook andere duurdere rode wijnen kunnen soms langer bewaard worden. Deze rode wijnen zijn na 5 of 6 jaar pas op hun allerbest.

Meer informatie over wijnen vindt u op: WijnFantasie.nl!

Wijn, Wijnopslag, Kelder, Wijnflessen, Rode Wijn

Weblog over eten maken, hoe doe je dat?

Weblog over eten maken, hoe doe je dat?

Iedereen houdt van lekker eten. Of dat nou sushi of Hollandse pot is, is per persoon verschillend. Het is erg leuk om een recept uit te zoeken online en deze na te maken. Als je een specifiek recept wilt maken kan het soms zo zijn dat deze nog niet online staat. Je kan deze bijvoorbeeld zelf online zetten en als je dat bevalt kun je een blog beginnen. Maar hoe pak je dat goed aan?

Kies waar je over wilt schrijven

Om goed te kunnen starten is het slim om te bedenken waar je over wilt schrijven. Als jij het heel leuk vindt om over Thaise gerechten te schrijven is het niet slim als je ook Franse gerechten op je weblog post. Hiermee ben je dan alleen maar extra lang bezig en haal je helemaal geen plezier uit. Dat is natuurlijk super zonde en kan voorkomen worden. Maak van tevoren bijvoorbeeld een lijst met gerechten en waar deze vandaan komen. Daarna kan je gemakkelijk andere recepten bedenken of opzoeken die goed passen bij jou bestaande lijstje.

Wees origineel

Een goede tip is om origineel te zijn. Leuk als je recepten van andere websites knipt en plakt, maar zo werf je vaak geen lezers. Maak daarom de recepten die je maakt eigen. Doe dit door je eigen ervaringen erbij te schrijven en persoonlijke tips toe te voegen. Zo maak je het recept echt origineel. Voor een lezer wordt het zo ook veel interessanter om door te blijven scrollen en te zoeken naar meerdere recepten op jou blog.

Eigen foto’s zijn ook een goede aanvulling op je recept. Een foto geeft vaak een soort indicatie hoe iets eruit moet komen te zien, daarom is het voor veel lezers fijn als er een afbeelding bij zit.

Gebruik je sociale media

Goed gebruik van sociale media is essentieel. Veel van je lezers zijn niet alleen actief op blogs maar ook op sociale kanalen zoals, Instagram, Facebook, Youtube en Pinterest. Deel daarom je recepten op deze kanalen om zo meer bekendheid op te bouwen voor je blog. Je hebt niets voor niet zoveel aandacht en waarschijnlijk liefde gestopt in het schrijven van de recepten. Laat het daarom dus ook weten aan anderen dat je er mee bezig bent geweest en dat ze er misschien ook iets aan hebben.

Je kan ook adverteren, maar dat zou ik eerder aanraden als je van je blog ook echt je werk wilt maken. Als je blog een hobby is zou ik daar persoonlijk niet in investeren.

Regel de juiste webhosting

Niet geheel onbelangrijk is de juiste webhosting. Nederlandse webhosting is handig als je zoals de naam al zegt in Nederland woont. Webhosting is een dienst die een bedrijf aanbiedt tegenover een vaste prijs. Zij slaan teksten, informatie, foto’s en andere informatie op voor een website. Webhosting is per bedrijf verschillend en afhankelijk van wat je precies nodig hebt. Prijzen kunnen verschillen en kunnen vanaf 50 cent starten.

Houd er dus wel rekening mee dat webhosting geld kost en duurder kan worden afhankelijk van de opslag die je nodig hebt.

Nooit meer voor sluitingstijd haasten naar de supermarkt om boodschappen te doen

Je hebt het al wel eens meegemaakt, na een drukke dag nog snel haasten naar de supermarkt om vlak voor sluitingstijd toch nog even boodschappen te kunnen doen. Dat is nu gedaan dankzij butlon.com! 

Wat staat er op het menu? 

Elke dag koken, het is best te begrijpen dat je op een bepaald moment even geen inspiratie meer hebt of precies niemand meer gelukkig kan maken met wat er op tafel komt. Af en toe wat variatie brengen in het weekmenu kan fijn zijn, maar dat kan ook op een andere manier. Zoals eten bestellen bij Butlon. Wanneer de vraag dan komt: wat staat er op het menu vandaag?, dan kan je antwoorden dat er voor een keer eens zelf gekozen mag worden. Gezonde maaltijden of wat minder gezonde, je kan het allemaal verkrijgen op butlon.com! 

Samen boodschappen bestellen 

Snel nog even naar de winkel voor sluitingstijd om nog wat boodschappen te doen. We hebben het allemaal al eens meegemaakt en het is niet zo fijn. Het is dan opjagen geblazen om voor wanneer de winkel sluit alles bij elkaar gezocht te hebben. Daar brengt butlon.com nu ook verandering in, want je kan simpelweg online boodschappen bestellen. Gezellig samen na het avondeten met je partner voor de computer kruipen en kijken wat jullie gaan bestellen. Je hoeft er niet eens de deur meer voor uit. 

Ruime keuze aan ingrediënten en producten 

Je zal misschien verwachten dat er heel wat minder keuze is bij Butlon dan wanneer je in de winkels zelf gaat winkelen. Uiteraard is Butlon geen winkel op zich en zal er wel iets minder keuze zijn, maar het assortiment is best heel uitgebreid. Je hebt een ruime keuze aan producten en ingrediënten, van de zuivel en de non-foodproducten tot de drankenafdeling en de vleesproducten. Het fijne aan bestellen bij Butlon is dat wanneer je voor 12u bestelt, je de boodschappen de volgende dag ook al in huis hebt!  

Hoe start je je eigen foodtruck Business-A-Z

Het bezitten van een food truck bedrijf kan een van de leukste van alle bedrijven in de wereld. Denk er eens over na! Voeden hongerige mensen lekker, vers gekookt, heerlijke maaltijden tegen prijzen die je zou betalen bij de lokale vette lepel. Maar voordat je in zelfs deze business, je hebt om wat planning en denken te doen, om erachter te komen of je hebt wat nodig is om succesvol te zijn. Zoals met het krijgen in elk bedrijf, zijn er vele factoren die moeten worden overwogen. Aan de onderkant van al deze overwegingen is de vraag: “Ben je klaar om je eigen baas te zijn?”

Je moet agressief, besluitvaardig en bereid zijn om je plan ijverig te werken voordat je hopen op succes. Er zijn meer food trucks raken de straten elke dag en het moet uw missie om uw plaats te claimen onder hen en uiteindelijk stijgen boven de concurrentie.

Zoek eerst uit wie en waar is de concurrentie? Maak een lijst van alle keukens die je daar vindt, en beslissen wat je serveren dat uniek en goed ontvangen zal zijn in uw markt. Alles, van uw logo, truck ontwerp aan uw keuze van een keuken-alles over uw bedrijf moet uniek zijn. Natuurlijk moet je georganiseerd, gezondheidsbewust en milieuvriendelijk zijn.

Neem een kijkje op een enigszins typische dag, of dit scenario prikkelt u of maakt u doodsbang half tot de dood, kan bepalen of je tot een gastronomische food truck eigenaar / exploitant. Sta op en schitter. Over een paar uur zal de meerderheid van de wereld wakker zijn en allemaal honger. Je moet je voorbereiden om ze te voeden.

Dagelijkse voorraad in supermarkt voor verse ingrediënten ( had kunnen worden gedaan de nacht vóór als u een POS-systeem hebben). Rijd naar uw aangewezen prep-keuken, waar u uw personeel ontmoet en begin met het bereiden van voedsel voor de truck. Bijvoorbeeld: het snijden van groenten, het meten van de schotel porties, zweepslagen uw speciale sauzen, enz.

Tien redenen waarom uw bedrijf of liefdadigheidsinstelling zou moeten samenwerken met een foodtruck

Of u nu het hoofd van een liefdadigheid fundraiser, de CEO van een multinationale onderneming, of een kleine ondernemer, er zijn vele redenen waarom samenwerken met een food truck kan goed zijn voor uw streven.

Of het nu uw doel is om de marketing van uw bedrijf te bevorderen, geld in te zamelen voor de atletische afdeling van uw school of de verkoop bij uw bedrijf te stimuleren, foodtrucks bieden een unieke kans om de doelstellingen van uw organisatie op maat te maken.

Mobiele keukens genereren een buzz. Loopt de verkoop achter bij uw occasion? Bent u bezorgd over het krijgen van genoeg inkomsten voor uw fundraiser? Een gigantische felgekleurde foodtruck op uw evenement drijft de interesse van mensen en verhoogt potentiële klanten of donateurs naar uw evenement. In combinatie met een radio-uitzending, een chow wagen kan net wat je nodig hebt om uw verkoop of fondsenwerving doelen te bereiken.

Food Truck operators zijn meesters in sociale media. Twitter, Facebook, en het internet zijn de instrumenten van de handel van een mobiele keuken en ze hebben trouwe volgelingen. Als die volgelingen weten dat hun favoriete lunch wagen is de verkoop van voedsel bij uw bedrijf, zullen veel mensen komen naar uw bedrijf en meer ontvankelijk voor uw verkooppraatje. Profiteer van de aanwezigheid van een mobiele foodtruck op sociale media en fans om uw verkoop te stimuleren.

Economie. Het hebben van een mobiele keuken op uw evenement is goedkoop en zo goedkoop als de vraag of hun truck beschikbaar is voor uw evenement. Laat een foodtruck op uw parkeerplaats bij uw ingang staan. Als je een beetje geld dat je zou investeren kon je werken een deal met de food truck waar u betaalt voor de eerste 50 maaltijden voor uw eerste 50 klanten. Klanten houden van giveaways. Mensen houden van gratis spullen en je ze iets leuks, unieks en attent geven dat de bank niet zal breken.

Food Trucks: Van fad tot fixture

Amerika’s nieuwste voedsel rage is echt niet zo nieuw. Ga gewoon terug naar je kindertijd zomers toen het enige dat kon breken honkbal wedstrijden of zwembad partijen anders dan de stem van een moeder was de zoete sirene oproep van de ijscowagen rollen in uw buurt.

Neem dat beeld – behalve kinderen vervangen door zakelijke professionals en schakel de ijscoman voor een gastronomische chef-kok – en je hebt food trucks, komen naar een stad bij u in de buurt … Als ze nog niet zijn aangekomen.

Yassir Raouli groeide op in Marokko en heeft waarschijnlijk nog nooit de melodie van een ijscowagen gehoord. Maar na het proberen van meerdere ventures in New York City – wachttafels, het beheren van nachtclubs en het openen van een online kledingwinkel – Kwam Raouli met een idee, Bistro Truck, dat hem met pensioen kon brengen.

Ik deed onderzoek, en ik wilde een restaurant beginnen. Ik wilde altijd al een eigen plek hebben”, zegt hij. “Wat logisch was, was de foodtruck.”

Als je nog steeds niet gevangen op, de food truck is precies wat het zegt dat het is. Een heel restaurant, van de keuken tot de kassa, staat op zichzelf in een vrachtwagen of busje. Food truck eigenaren, die vaak dubbel als chef-koks, rijden hun restaurants naar de mensen in plaats van te laten de mensen komen naar hen. Vanaf daar begin je verschillen op te merken.

Er zijn food trucks die alleen tegemoet te komen aan de lunch menigte, en anderen alleen het diner rush; sommigen doen beide. Een aantal food trucks zijn nomadisch, het plaatsen van een week-waarde van locaties op sites zoals Twitter en Facebook en waardoor ze afhankelijk zijn van hun klanten ‘Internet savvy om hen te begeleiden naar hun huidige locaties. Anderen, zoals raouli’s operatie, worden dagelijks geparkeerd op dezelfde plek in dezelfde buurt.