Pistachenoten zijn een uitstekende keuze als je een gezond leven wilt leiden. Wist je dat het opnemen van pistachenoten in je dagelijkse voeding het risico op overlijden door kanker, hart- en vaatziekten en aandoeningen aan de luchtwegen kan verminderen? Bovendien zijn ze een goede bron van eiwitten, met name voor vegetariërs en veganisten, en hoef je dus niet eens veel van de boterachtige noten te eten om er de vruchten van de plukken. Laten we eens kijken hoe het regelmatig eten van pistachenoten een fantastisch onderdeel kan zijn van een gezond leven. 

  • Pistachenoten beschikken over een hoog gehalte aan antioxidanten

Zoals je misschien al weet, zijn antioxidanten van vitaal belang voor jouw gezondheid. Pistachenoten zijn een van de rijkste noten als we het hebben over antioxidanten. Ze bevatten grote hoeveelheden luteïne en zeaxanthine, die onder meer de gezondheid van de ogen kan bevorderen. Bovendien voorkomen ze celbeschadiging en spelen ze een sleutelrol bij het verminderen van het risico op ziekten zoals kanker.

 

Daarnaast is het goed om te weten dat de antioxidanten in pistachenoten gemakkelijk in de maag worden opgenomen. Dit zorgt ervoor dat de kans groter is dat ze tijdens de spijsvertering worden verteerd, zodat jij kan genieten van de gezondheidsvoordelen. 

  • Pistachenoten bevorderen een gezond cholesterolgehalte

Pistachenoten bevatten maar liefst 13 gram vet per portie, waarvan het overgrote deel afkomstig is van enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten die heel goed zijn voor je hart. Dit betekent dat het toevoegen van pistachenoten aan een gezond dieet het gehalte aan slecht cholesterol kan helpen verlagen. Ga je dus volgende keer dus noten kopen bij de Kruidenbaron en wil je vriendelijk zijn voor je hart, zorg er dan voor dat je een paar ons pistachenoten bestelt!

  • Laag in calorieën maar hoog in proteïne

Hoewel je misschien werd gegrepen door de hoge hoeveelheden aan vetten in pistachenoten, betekent dat niet dat je je veel zorgen hoeft te maken over de lijn met het regelmatig eten van deze verrukkelijke noten. Vergeleken met de meeste noten bevatten pistachenoten namelijk een stuk minder calorieën en juist meer eiwitten. Daarnaast zijn ze ook rijk aan essentiële aminozuren, welke als essentieel worden beschouwd omdat het lichaam ze niet zelf kan produceren, zodat ze alleen uit voedsel moeten worden verkregen.

  • Pistachenoten zijn uitstekend te combineren met andere voedingsmiddelen 

Natuurlijk wist je al dat een gevarieerd, gebalanceerd dieet aan de basis ligt van een gezond leven. Dat komt goed uit, want pistachenoten zijn uitstekend te combineren in talloze recepten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van gemalen pistachenoten aan brooddeeg om het een grovere textuur te geven met extra eiwitten. Ben je een zoetekauw, maar wil je toch een vrij gezond toetje? Gehakte pistachenoten kun je gemakkelijk mengen of strooien over desserts zoals ijs, pudding en gebak. Daarnaast zijn ze een geweldige toevoeging om extra smaak aan te brengen in een salade. Je kunt gedopte pistachenoten zowel heel als fijngehakt over sla of rucola strooien. Pistaches zijn een unieke combinatie met olie en kruiden om een romige saladedressing te maken. Ben je op zoek naar de beste specerijen voor de beste salade? Dan kun je gemakkelijk online kruiden kopen bij de Kruidenbaron, en deze samen bestellen met jouw selectie aan noten!