In het weekend is het heerlijk om met je partner of gezin op pad te gaan. Wanneer je wilt gaan picknicken is het wel belangrijk dat je een goede voorbereiding treft. Zo dien je na te denken over welk eten je meeneemt en dat is alles behalve makkelijk. Er is namelijk erg veel lekker, maar wat kan je makkelijk meenemen en waar gaat nou je voorkeur naar uit?  

Neem fruit mee

Wanneer je wilt gaan picknicken is het sterk aan te raden om fruit mee te nemen. Hierbij kun je denken aan druiven, maar ook aan appels. Zorg er wel voor dat het fruit niet onder in de picknickmand ligt want dat maakt het minder lekker.  

Koud eten en drinken meenemen met een koelbox

Een andere echte aanrader voor een picknick is een koelbox. Zo kun je in een koelbox diverse soorten eten en drinken meenemen. Kijk daarom of je een koelbox thuis hebt staan, of schaf er eentje aan. De kosten van koelboxen zijn tegenwoordig erg laag.  

Lekkere hapjes en koud drinken

Als je een koelbox hebt gevonden is het erg prettig om hier drinken in te leggen. Vooral op een zomerse dag na een lange fietstocht is het prettig als je een koel flesje drinken kan pakken. Naast het drinken kun je ook hapjes meenemen in de koelbox. Hierbij kun je denken aan typische Hollandse hapjes zoals kaas en worst, maar ook aan tapa’s. De keuze hangt sterk af van je persoonlijke voorkeur en de grootte van de koelbox. Zo kun je met een kleine koelbox maar een beperkte hoeveelheid hapjes meenemen. Als je met een klein aantal mensen gaat, vormt dit geen probleem. Als je daarentegen met een grote groep gaat is het prettig als je een grote koelbox of meerdere koelboxen hebt. In de koelbox kun je bijvoorbeeld heerlijke rose wijn meenemen.