Iedereen houdt van lekker eten. Of dat nou sushi of Hollandse pot is, is per persoon verschillend. Het is erg leuk om een recept uit te zoeken online en deze na te maken. Als je een specifiek recept wilt maken kan het soms zo zijn dat deze nog niet online staat. Je kan deze bijvoorbeeld zelf online zetten en als je dat bevalt kun je een blog beginnen. Maar hoe pak je dat goed aan?

Kies waar je over wilt schrijven

Om goed te kunnen starten is het slim om te bedenken waar je over wilt schrijven. Als jij het heel leuk vindt om over Thaise gerechten te schrijven is het niet slim als je ook Franse gerechten op je weblog post. Hiermee ben je dan alleen maar extra lang bezig en haal je helemaal geen plezier uit. Dat is natuurlijk super zonde en kan voorkomen worden. Maak van tevoren bijvoorbeeld een lijst met gerechten en waar deze vandaan komen. Daarna kan je gemakkelijk andere recepten bedenken of opzoeken die goed passen bij jou bestaande lijstje.

Wees origineel

Een goede tip is om origineel te zijn. Leuk als je recepten van andere websites knipt en plakt, maar zo werf je vaak geen lezers. Maak daarom de recepten die je maakt eigen. Doe dit door je eigen ervaringen erbij te schrijven en persoonlijke tips toe te voegen. Zo maak je het recept echt origineel. Voor een lezer wordt het zo ook veel interessanter om door te blijven scrollen en te zoeken naar meerdere recepten op jou blog.

Eigen foto’s zijn ook een goede aanvulling op je recept. Een foto geeft vaak een soort indicatie hoe iets eruit moet komen te zien, daarom is het voor veel lezers fijn als er een afbeelding bij zit.

Gebruik je sociale media

Goed gebruik van sociale media is essentieel. Veel van je lezers zijn niet alleen actief op blogs maar ook op sociale kanalen zoals, Instagram, Facebook, Youtube en Pinterest. Deel daarom je recepten op deze kanalen om zo meer bekendheid op te bouwen voor je blog. Je hebt niets voor niet zoveel aandacht en waarschijnlijk liefde gestopt in het schrijven van de recepten. Laat het daarom dus ook weten aan anderen dat je er mee bezig bent geweest en dat ze er misschien ook iets aan hebben.

Je kan ook adverteren, maar dat zou ik eerder aanraden als je van je blog ook echt je werk wilt maken. Als je blog een hobby is zou ik daar persoonlijk niet in investeren.

Regel de juiste webhosting

Niet geheel onbelangrijk is de juiste webhosting. Nederlandse webhosting is handig als je zoals de naam al zegt in Nederland woont. Webhosting is een dienst die een bedrijf aanbiedt tegenover een vaste prijs. Zij slaan teksten, informatie, foto’s en andere informatie op voor een website. Webhosting is per bedrijf verschillend en afhankelijk van wat je precies nodig hebt. Prijzen kunnen verschillen en kunnen vanaf 50 cent starten.

Houd er dus wel rekening mee dat webhosting geld kost en duurder kan worden afhankelijk van de opslag die je nodig hebt.