5 tips voor de lekkerste brownies

Er gaat weinig boven een lekkere vers gebakken brownie. Een brownie bakken is niet zo ingewikkeld, maar een écht goede brownie bakken, dat is een ander verhaal. Pak je het niet goed aan, dan kan je baksel al gauw mislukken. Zo bakken veel mensen een brownie op ongeveer dezelfde manier als ze een cake zouden bakken, wat er al gauw voor zorgt dat hij veel te droog wordt. Wil je zelf aan de slag met het maken van je eigen brownies? In dit artikel lees je een aantal handige tips.

Gebruik alleen pure chocolade

Puur of melk, het is een discussie die maar gevoerd blijft worden. De één houdt alleen van puur en vindt melk niet lekker, bij de ander is het andersom. Toch is het voor brownies verstandig om echt alleen voor puur te kiezen. Dit zorgt er namelijk voor dat je brownie veel meer smaak krijgt. En de bitterheid die veel mensen niet lekker vinden aan pure chocolade verdwijnt wanneer je de chocolade door het beslag doet.

Gebruik geen cacaopoeder

Naast pure chocolade zijn roomboter en verse eieren essentieel voor een lekkere brownie. Wat je juist niet moet gebruiken is cacaopoeder. Dit zorgt er namelijk voor dat de brownie veel te droog wordt, terwijl hij juist smeuïg moet zijn.

Klop het beslag niet te luchtig

Het is essentieel dat een brownie smeuïg is, anders wordt het meer een chocoladecake. Om een droge brownie te voorkomen moet je het beslag niet te luchtig moet kloppen. Gebruik je een mixer, zet die dan op een lage stand. Klop je het beslag te luchtig, dan krijg je een brownie die niet alleen droog is, maar die ook visueel niet mooi is omdat hij al gauw inzakt.

Timing is key

Heb je de brownie eenmaal in de oven gestopt, dan is een goede timing erg belangrijk. Want laat je hem te lang in de oven zitten, dan is hij te droog en heb je geen brownie, maar een cake. Wees dus niet bang om hem te vroeg uit de oven te halen. Je kunt vervolgens met een satéprikker testen of hij goed gelukt is. Steek hem in de cake en kijk vervolgens hoe schoon hij er weer uit komt. Is hij nog helemaal schoon, dan ben je te laat en is alle smeuïgheid uit de brownie verdwenen.

Eet hem niet te snel op

We begrijpen dat het aanlokkelijk is om je brownie meteen op te eten als hij klaar is. Maar dat is juist wat je niet moet doen. Zet hem bijvoorbeeld nog een nachtje in de koelkast. Dit zorgt voor een betere structuur, waardoor je brownie nog lekkerder wordt!

Lukt het je toch niet om een lekker brownie te produceren, dan kun je altijd nog brownies bestellen. Een aanrader is de website van Brownies & Co, die joe de lekkerste brownies per post toesturen.